WORKSHOP ORGANIZAT DE AEE ÎN CADRUL CONSILIULUI RAIONAL SOLDANESTI PRIVIND IMPLEMENTAREA SCHEMEI DE SPRIJIN "CONTORIZAREA NETĂ"

Data:
Dec 17, 2021

Workshop organizat de AEE în cadrul Consiliului Raional Șoldănești privind implementarea schemei de sprijin,,Contorizarea Netă”.

17 decembrie, Șoldănești. Agenția pentru Eficiență Energetică a organizat un workshop în cadrul Consiliului Raional Șoldănești privind proiectul,,Utilizarea instalațiilor eoliene de capacitate mică în instituțiile sociale pentru implementarea schemei de sprijin “Contorizarea Netă” și elaborarea unui model de replicare în zonele rurale”. Proiectul este finanțat de Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF SGP) – UNDP Moldova, implementat de Asociația Obștească,,Educație pentru Dezvoltare” (AED), în parteneriat cu Primăria comunei Tohatin.

În cadrul Workshop-ului, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru Ciudin a prezentat celor prezenți cadrul legal și schemele de sprijin din partea statului și informația privind Contorizarea Netă (NET metering). Incluziunea în aspectele tehnice privind aplicarea mecanismului Contorizare Netă a fost susținută de către d-nul Mihai Lupu, Institutul de Energetică, membru al comitetului Național de Coordonare a Programului de Granturi Mici al GEF și d-nul Mihai Tirsu, Director al Institutului de Energetică. Ghidul ,,Utilizarea instalațiilor eoliene de capacitate mică în instituțiile sociale pentru implementarea schemei de sprijin “Contorizarea Netă” și elaborarea unui model de replicare în zonele rurale” a fost prezentat de către autorul acestuia – d-nul Nicolae Soloviov.

Reamintim, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Cu respect,

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

Agenția pentru Eficiență Energetică

 

 

 

WORKSHOP ORGANIZAT DE AEE ÎN CADRUL CONSILIULUI RAIONAL SOLDANESTI PRIVIND IMPLEMENTAREA SCHEMEI DE SPRIJIN "CONTORIZAREA NETĂ"
Federatia de padel
BNRM