VIZITA OFICIALĂ A PRIMARULUI GENERAL ION CEBAN ÎN ISRAEL

Data:
Mar 06, 2023

Pe parcursul vizitei oficiale în Israel, Primarul General, Ion Ceban, a avut întrevederi cu oficialități de stat, cu primari de orașe, cu înalți reprezentanți ai clerului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri. 

Primarul General, Ion Ceban, s-a aflat pe parcursul săptămânii trecute (27 februarie-3 martie 2023), într-o vizită oficială în Israel, împreună cu o delegație reprezentativă din cadrul municipalității, la invitația Primăriei din Tel Aviv, în scopul consolidării relațiilor bilaterale.

Edilul capitalei a avut întrevederi cu oficialități ale statului:cu președintele Parlamentului (Knesset), Amir Ohana, cu liderul Coaliției de Guvernare, Ofir Katz, cu Președintele Comisiei Parlamentare, Relații Externe și Apărării, Yuli Edelstein, cu primari/viceprimari de orașe, reprezentanți ai clerului și cu oameni de afaceri. 

Discuțiile Primarului General cu responsabilii israelieni s-au axat pe colaborarea dintre părți, pe aspecte referitoare la proiectele de dezvoltare a orașului și cele implementate în prezent de municipalitate, schimb de experiență în diverse domenii, precum:educație, sănătate, transport, proiecte de infrastructură, preluarea de practici inovative, suportul oferit de statul Israel în perioada pandemică prin COVID-19 și în gestionarea crizei refugiaților, oferirea de expertiză în diferite domenii, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului etc.

În context, Ion Ceban a făcut invitații pentru oficialii israelieni, de a veni la Chișinău, pentru participare la diverse evenimente consacrate comunității evreiești din capitală, precum și la Forumul Social Urban 2023.

Pe parcursul aflării în Israel, Primarul de Chișinău a vizitat importante locuri sfinte pentru creștinii:Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim și Zidul Plângerii. Ion Ceban a discutat cu Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarh al Sfintei Cetăți a Ierusalimului. De asemenea, însoțit de Shmuel Rabinovitch, Rabinul Principal al Zidului de Vest al Locurilor Sfinte ale Ierusalimului, Primarul General, s-a rugat la Zidul Plângerii, pentru binele tuturor cetățenilor.

 

VIZITA OFICIALĂ A PRIMARULUI GENERAL ION CEBAN ÎN ISRAEL
Federatia de padel
BNRM