VICEPRIM-MINISTRU PENTRU REINTEGRARE, OLEG SEREBRIAN, A DEPUS JURĂM NTUL DE ÎNVESTIRE ÎN FUNCȚIE

Data:
Jan 19, 2022

Oleg Serebrian, noul viceprim-ministru pentru Reintegrare, a depus jurământul pentru învestirea în funcție în fața președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrei Natalia Gavrilița. Conducerea țării și-a exprimat încrederea că Oleg Serebrian are experiența necesară pentru a avansa în procesul de reglementare a diferendului transnistrean. 

„Sunt convinsă că experiența diplomatică și buna cunoaștere a realităților din Republica Moldova, inclusiv a situației din regiune, vă vor ajuta să faceți față acestei noi provocări profesionale. Pentru noi, bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova, atât cei de pe malul drept, cât și cei de pe malul stâng, este foarte importantă. Sarcina noastră este de a identifica o soluție pașnică, diplomatică a conflictului transnistrean, care să respecte integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

„Vicepremierul Serebrian are o carieră lungă și este un diplomat experimentat, bine cunoscut de către partenerii externi. Fiind cumpătat, înțelept și balansat, deține calitățile necesare pentru a gestiona acest dosar complex, într-o perioadă atât de dificilă”, a menționat Natalia Gavrilița. 

Imediat după ceremonia de învestire, Oleg Serebrian a fost prezentat echipei Biroului de Reintegrare. Noul vicepremier a declarat că este pregătit să facă față tuturor provocărilor:„Într-adevăr, este un dosar complicat, cu multe aspecte sensibile în aproape toate domeniile:educație, sănătate, circulație, veterani etc. Urmează să întreprindem mai multe acțiuni în acest sens, de aceea contez foarte mult pe sprijinul echipei guvernamentale și a partenerilor externi”.

Oleg Serebrian are o bogată experiență în domeniul diplomației. A ocupat mai multe funcții în cadrul Ministerului de Externe, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dar și coordonator de programe internaționale. În perioada 2010-2015 a fost ambasador al Republicii Moldova în Franța, iar din 2015 până în 2022 a fost ambasador în Germania. Funcția pe care a deținut-o până la actuala numire, a fost cea de director al Institutului Diplomatic de pe lângă Ministerul Afacerilor Externe.

Direcţia comunicare și protocol

Guvernul Republicii Moldova

 

VICEPRIM-MINISTRU PENTRU REINTEGRARE, OLEG SEREBRIAN, A DEPUS JURĂM NTUL DE ÎNVESTIRE ÎN FUNCȚIE
Federatia de padel
BNRM