VA FI MAJORAT CUANTUMUL INDEMNIZATIILOR ACORDATE SALARIAȚILOR CARE AU GRIJA DE COPII ÎN PERIOADA INVATAMANTULUI ONLINE

Data:
Feb 03, 2022

Guvernul continuă măsurile de sprijin pentru angajatori și salariați în contextul restricțiilor aplicate în perioada pandemiei de COVID-19. Astfel, salariații care au grijă de copiii care studiază în regim online vor primi din partea statului o indemnizație majorată - de la 150 lei la 250 lei pe zi. Guvernul a aprobat această decizie în cadrul ședinței de astăzi. 

Totodată, Executivul a aprobat și majorarea indemnizației pentru salariații cu copii și pentru șomajul tehnic, și, respectiv, majorarea plafonului pentru compensarea zilelor libere de vaccinare de la 450 lei la 500 lei pe zi, ceea ce reprezintă circa 50% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie pentru anul 2022, care constituie 9900 lei.

Proiectul aprobat prevede și unele completări și precizări pentru îmbunătățirea aplicării mecanismelor de acordare a indemnizațiilor și compensațiilor respective. 

Noile măsuri vor reduce povara financiară a angajatorilor în perioada pandemiei de COVID-19. Pentru implementarea acestora, au fost alocate 200 milioane lei în bugetul de stat pentru anul 2022.

Direcţia comunicare și protocol

Guvernul Republicii Moldova

Chișinău, Piața Marii Adunări Naționale, 1

 

 

 

VA FI MAJORAT CUANTUMUL INDEMNIZATIILOR ACORDATE SALARIAȚILOR CARE AU GRIJA DE COPII ÎN PERIOADA INVATAMANTULUI ONLINE
Federatia de padel
Global Media