TREI COMPANII DIN DOMENIUL AUDIOVIZUAL AU RĂMAS FĂRĂ ACTE PERMISIVE PENTRU EMISIE, DIN CAUZA FINANȚĂRII DIN SURSE DUBIOASE

Data:
May 31, 2024

Trei companii din domeniul audiovizual au rămas fără acte permisive pentru emisie, din cauza finanțării din surse dubioase.

Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis să refuze acordarea aprobării prealabile pentru investițiile de importanță pentru securitatea statului și să retragă actele permisive pentru emisiile de televiziune și servicii audiovizuale în cazul a trei companii.

Este vorba despre SRL „Telesistem TV” (Primul în Moldova, Accent TV), SRL „Archidoc Group” (Orizont TV) și SRL „Telestar Media” (Canal 2 și Canal 3). Acestea au încălcat solicitarea consiliului de a furniza dosarul complet de informații, prezentând informațiile și datele unui singur cont bancar, în timp ce dețin 5 și, respectiv, câte 8 alte conturi în diferite bănci. În cazul fiecăreia, au fost identificate tranzacții care confirmă afilierea cu gruparea Plahotniuc - Șor. 

Totodată, consiliul a avizat pozitiv investițiile companiei „Satelrom-TV” SRL (TV Drochia și Drochia FM), în timp ce pentru SRL „Statis TV (Zona M) și SRL „Real Exim” (Radio.md) au fost solicitate informații suplimentare. 

Consiliul a mai decis să transmită o ultimă notificare pentru 36 de companii din cele 88 vizate care nu au răspuns anterior la solicitarea de a prezenta informațiile cerute. 

De asemenea, consiliul a decis să se autosesizeze în cazul a două companii din domeniul strategic de infrastructură energetică și anume:„Lukoil-Moldova” și „Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaș – Sucursala Chișinău”. În cazul acestora, recent au avut loc schimbări în structura acționariatului și este necesară procedura de avizare. 

Menționăm că aceasta a fost ultima ședință a Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, organizată de Agenția Națională a Investițiilor, după ce secretariatul Comisiei a fost preluat de Agenția Servicii Publice. 

Procesul-verbal al ședinței poate fi găsit aici.

TREI COMPANII DIN DOMENIUL AUDIOVIZUAL AU RĂMAS FĂRĂ ACTE PERMISIVE PENTRU EMISIE, DIN CAUZA FINANȚĂRII DIN SURSE DUBIOASE
Federatia de padel
BNRM