START CAMPANIEI DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A TRANSPORTULUI ILICIT DE PASAGERI ȘI MĂRFURI ÎN TRAFIC NAȚIONAL ȘI INTERNAȚIONAL

Data:
May 05, 2022

Programul Transport Modern, lansat la începutul anului curent, își continuă acțiunile. Din cele 7 priorități propuse, astăzi anunțăm una dintre ele - Lansarea Campaniei naționale de combatere a transportului ilicit de pasageri și marfă. Prin această campanie, ne propunem să creștem siguranța pasagerilor și calitatea transportului de pasageri și de mărfuri, precum și să susținem operatorii de transport care își desfășoară onest activitatea. 

Pe parcursul a două luni, mai-iunie, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, împreună cu Agenția Națională Transport Auto (ANTA), Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), Serviciul Vamal (SV), Inspectoratul General al Poliției (IGP) și Serviciul Fiscal de Stat (SFS), va desfășura mai multe acțiuni de informare, dar și de verificare a transportatorilor care încalcă legislația și efectuează transportul ilegal de pasageri și mărfuri în traficul național și internațional. 

Peste 5156 conducători auto și operatori rutieri au transportat ilicit persoane și mărfuri, în anul 2021. Este o cifră care obligă autoritățile competente să ia măsurile necesare pentru promovarea serviciilor de transport sigur, confortabil și accesibil pentru cetățeni. 

În cadrul Campaniei se vor desfășura o serie de acțiuni care au drept obiectiv informarea societății despre riscurile, sancțiunile și consecințele suportate în urma practicării activităților de transport ilicit.

Pentru combaterea efectivă și descurajarea practicării activităților ilegale în domeniul transportului rutier, ANTA, IGPF, IGP, SV, SPS, pe parcursul Campaniei, vor întreprinde măsuri de control în toată țara, atât a transportului în trafic național, cât și internațional, cu sancționarea operatorilor de transport care practică regulat transport ilicit de persoane și mărfuri.

Atenționăm operatorii de transport rutier și persoanele fizice, care practică sau intenționează să presteze servicii ilicite de transport rutier de persoane și mărfuri, să respecte prevederile și cerințele actelor normative în vigoare pentru evitarea sancțiunilor și constrângerilor legale.

Campania se înscrie în cadrul Programului Transport Modern, care a fost lansat în luna februarie a.c. de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și care prevede standarde mai înalte pentru serviciile de transport rutier de pasageri prin implementarea unui șir de acțiuni precum:înnoirea parcurilor auto, digitalizarea și fiscalizarea domeniului transportului, modificarea Codului transportului rutier, modificarea metodologiei de calcul a tarifelor pentru pasageri și serviciile de autogară, dezvoltarea unui program național pentru optimizarea rutelor. 

Despre Programul Transport Modern, aflați aici:https://bit.ly/3MTb0ew. 

 

START CAMPANIEI DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A TRANSPORTULUI ILICIT DE PASAGERI ȘI MĂRFURI ÎN TRAFIC NAȚIONAL ȘI INTERNAȚIONAL
Federatia de padel
Global Media