SITUAȚIA LA FRONTIERĂ, BILANȚUL SAPTAMANII

Data:
Sep 19, 2022

În perioada 12 - 18 septembrie 2022, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 150 de evenimente cu documentarea a 164 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 44 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;

- 40 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- 72 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;

- cinci cazuri de trafic ilicit de bunuri;

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici:35 de procese verbale și 84 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 181 150 lei și încasarea amenzilor de 86 700 lei.

În decursul săptămânii precedente 146 de cetăţeni străini, dar și 68 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Au fost declanșate 259 de consemne, dintre care 13 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 246 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 381 866 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 94 049 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 50% din totalul de traversări, iar 30% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 20% din treceri ale frontierei aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Cahul și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat 1 420 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Informați-Vă doar din surse oficiale!

 

 

SITUAȚIA LA FRONTIERĂ, BILANȚUL SAPTAMANII
Federatia de padel
Global Media