SFS INFORMEAZĂ DESPRE INTRARE ÎN VIGOARE A MODIFICĂRILOR

Data:
Sep 12, 2023

Serviciul Fiscal de Stat informează că, la data de 4 septembrie 2023, au intrat în vigoare modificările la compartimentul TVA și accize ce vizează magazinele de tip „duty-free”, efectuate prin Legea nr. 302/2022 pentru modificarea unor acte normative.

Astfel, începând cu data de 4 septembrie anul curent, livrarea mărfurilor, plasarea și comercializarea acestora în magazinele ”duty-free” vor fi impozitate cu TVA.

De asemenea, din data menționată supra, se impune cu accize:plasarea mărfurilor accizate în magazinele duty-free, livrarea mărfurilor pasibile accizelor de pe teritoriul vamal în magazinele duty-free, precum și comercializarea de către aceste magazine a mărfurilor supuse accizelor.

În context, mărfurile supuse accizelor, pasibile marcării cu"Timbru de acciz”, plasate în destinația vamală ”magazin duty-free” urmează a fi marcate obligatoriu.

La fel, informăm că, prin modificările efectuate la cadrul normativ, a fost exclus dreptul la restituirea TVA și accizelor pentru livrările de mărfuri de pe teritoriul RM în adresa magazinelor duty-free, efectuate începând cu 4 septembrie 2023.

 

Pentru informații suplimentare, contribuabilii pot accesa pagina www.sfs.md sau telefona Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat 0 8000 1525.

 

 

SFS INFORMEAZĂ DESPRE INTRARE ÎN VIGOARE A MODIFICĂRILOR
Federatia de padel
BNRM