SERVICII FISCALE ELECTRONICE VOR FI INACCESIBILE

Data:
Jul 25, 2023

Serviciile fiscale electronice vor fi inaccesibile în perioada 11-14 august 2023, în legătură cu migrarea acestora pe platforma guvernamentală MCloud.

Stimați contribuabili,

Oferirea serviciilor de calitate reprezintă o prioritate în activitatea Serviciului Fiscal de Stat, în acest sens fiind depuse eforturi considerabile pentru implementarea cu succes a bunelor practici în domeniu.

Evoluția tehnologiilor informaționale este din ce în ce mai rapidă și de anvergură, influențând activitatea Dumneavoastră economică care se află în strânsă legătură cu prioritățile Serviciului Fiscal de Stat. Una din prioritățile de bază este de a oferi servicii fiscale electronice noi, precum și de a le îmbunătăți pe cele existente în funcție de noile necesități din domeniul IT.

Astfel, pentru a oferi o mai bună funcționalitate pentru sistemele informaționale „Declarație electronică”, „e-Factura”, „Contul curent al contribuabilului” și „Colectarea informațiilor din surse indirecte”, acestea vor fi migrate pe platforma tehnologică guvernamentală comună (MCloud), care va permite creșterea securității informaționale și cel mai important lucru va permite livrarea de servicii de calitate pentru cetățeni și mediul de afaceri.

În acest context, la data de 11.08.2023, începând cu ora 17:00, va avea loc sistarea mecanismelor de autentificare în CPC, servicii.fisc.md, raportare.gov.md, precum și accesarea sistemelor informaționale „Declarație electronică”, „e-Factura”, „Contul curent al contribuabilului” și „Colectarea informațiilor din surse indirecte”.

Procesul de migrare pe platforma tehnologică MCloud va dura până la data de 14.08.2023, ora 16:00, timp în care sistemele informaționale nu vor fi disponibile pentru accesare.

Vă asigurăm că, echipa noastră depune toate eforturile pentru a minimiza aceste inconveniente și pentru a finaliza cât mai rapid aceste lucrări de îmbunătățire a sistemului.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să fiți în continuare atenți la informațiile actualizate disponibile pe pagina-web oficială.

 

SERVICII FISCALE ELECTRONICE VOR FI INACCESIBILE
Federatia de padel
BNRM