ROMANIA VA OFERI REPUBLICII MOLDOVA UN AJUTOR FINANCIAR NERAMBURSABIL ÎN VALOARE DE 100 MIL DE EURO

Data:
Jan 26, 2022

Republica Moldova va beneficia de 100 milioane de euro din partea României, în calitate de ajutor financiar nerambursabil, pentru implementarea proiectelor în sectoare cheie ale țării noastre, pentru o perioadă de 7 ani. 

Guvernul a aprobat astăzi inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre cele două guverne privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza donației din partea României. 

În baza Acordului, România și Republica Moldova își vor dezvolta cooperarea în următoarele domenii:sectorul energetic, infrastructura de transport, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, lucrări publice și infrastructură, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, independența mass-media, reforma administrației publice, afaceri interne, sănătate, educație, cultură și patrimoniu, cercetare și turism.

Proiectele implementate vor contribui la dezvoltarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, promovarea procesului de reforme, precum și îmbunătățirea condițiilor de trai în țara noastră.

Acordul dat urmează a fi semnat în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României, planificată pentru 11 februarie curent. 

Direcţia comunicare și protocol

Guvernul Republicii Moldova

 

 

ROMANIA VA OFERI REPUBLICII MOLDOVA UN AJUTOR FINANCIAR NERAMBURSABIL ÎN VALOARE DE 100 MIL DE EURO
Federatia de padel
BNRM