REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA VOR DESFĂȘURA MAI MULTE EVENIMENTE SPORTIVE ÎN COMUN

Data:
May 16, 2024

Republica Moldova și România vor desfășura mai multe evenimente sportive în comun.

Republica Moldova și România vor coopera mai strâns în domeniul sportului. Cabinetul de miniștri a aprobat, în acest sens, semnarea Protocolului dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România.

Astfel, vor fi organizate evenimente sportive comune, stagii de pregătire pentru specialiștii din domeniu, precum și tabere sportive.

Specialiștii din cele două state vor face schimb de experiență privind organizarea diferitor competiții sportive și a altor evenimente de promovare a sportului, inclusiv pentru copii, femei și persoanele cu dizabilități. Vor fi împărtășite și modalitățile de lucru în domeniul medicinei sportive și al activităților antidoping. 

Reprezentanții din cadrul federațiilor naționale și cluburilor sportive vor participa la seminare de formare, conferințe și forumuri, pentru analizarea evoluțiilor în domeniul sportului.

Menționăm că, în acest an, Republica Moldova și România au organizat maratonul Rubicon, care a presupus parcurgerea distanței Chișinău-București. Scopul competiției este să familiarizeze participanții cu regiunile țării, cultura și istoria acestora.

REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA VOR DESFĂȘURA MAI MULTE EVENIMENTE SPORTIVE ÎN COMUN
Federatia de padel
BNRM