REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROM NIA CONFIRMĂ ANGAJAMENTUL RECIPROC PENTRU APROFUNDAREA COOPERĂRII BILATERALE

Data:
Dec 09, 2021

Republica Moldova și România confirmă angajamentul reciproc pentru aprofundarea cooperării bilaterale.

Vizita oficială a prim-ministrului Natalia Gavrilița la București a continuat la Palatul Parlamentului, unde a avut întrevederi cu Florin-Vasile Cîțu, președintele Senatului, și cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

În cadrul discuțiilor a fost reconfirmat angajamentul comun de a dezvolta în continuare relațiile bilaterale moldo-române, în domeniile cheie. Natalia Gavrilița a declarat că Republica Moldova mizează pe ajutorul României pentru a implementa agenda ambițioasă a Guvernului, precum și realizarea reformelor ce au ca scop transformarea țării noastre într-un stat european în care legea și statul de drept stau în capul mesei. 

Premierul Gavrilița a mulțumit conducerii Parlamentului pentru expertiza livrată în procesul realizării reformelor-cheie, prevăzute în Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană. „Dorim să învățăm din experiența instituțiilor românești în privința implementării de reforme necesare pentru integrarea europeană - și de aceea ne propunem intensificarea cooperării sectoriale, a schimburilor de bune practici și know-how”, a menționat Natalia Gavrilița. În acest sens, părțile au reiterat necesitatea relansării dialogului bilateral pe linia parlamentară. 

Un alt subiect de pe agenda discuțiilor a vizat ajustarea tarifelor pentru  telefonia mobilă. „Dorința noastră este să atingem cât mai repede obiectivul ca în roaming să fie aceleași tarife ca în rețeaua de acasă”, a mai declarat șefa Executivului de la Chișinău.

 

 

 

 

REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROM NIA CONFIRMĂ ANGAJAMENTUL RECIPROC PENTRU APROFUNDAREA COOPERĂRII BILATERALE
Federatia de padel
BNRM