PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CHIȘINĂU A CONVOCAT ÎN ȘEDINȚĂ REPREZENTANȚII SECTORULUI HORECA

Data:
Jan 21, 2022

Primăria municipiului Chișinău a convocat în ședință reprezentanții sectorului HoReCa, în format online, pentru a discuta și a veni cu propuneri, în contextul deciziei Comisiei Naționale de Sănătate Publică, care introduce noi restricții pentru diferite domenii, inclusiv cele din sfera alimentației publice. 

Dialogul inițiat cu reprezentanții sectorului HoReCa a fost organizat pentru a afla poziția acestora vizavi de impunerea noilor restricții în activitate și dacă municipalitatea poate ajuta agenții economici vizați.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Centrului de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău (CSPC). 

Reprezentanții HoReCa au solicitat prelungirea programului de activitate al unităților din alimentația publică cu o oră, până la 23:00. 

De asemenea, aceștia s-au plâns că sunt puși în situații diferențiate față de restul agenților economici, din care cauză suportă pierderi esențiale. 

De asemenea, participanții la ședință au solicitat ajutorul autorităților municipale în contextul controalelor frecvente în localuri din partea diverselor instituții cu funcții de control, privind respectarea restricțiilor impuse de situația epidemică. 

Edilul capitalei a solicitat ca reprezentanții HoReCa să formuleze propunerile lor și să le expedieze pe adresa municipalității, pentru a fi examinate în cadrul ședinței Comisiei de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Comisia este obligată prin lege să transpună în practică hotărârea aprobată la nivel de guvern. 

Legislația permite totuși ca primăria să vina cu anumite amendamente sau acțiuni suplimentare, dar aceste decizii trebuie să fie bine argumentate, justificate și logice, care vor fi discutate în ședința CESP.

 

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CHIȘINĂU A CONVOCAT ÎN ȘEDINȚĂ REPREZENTANȚII SECTORULUI HORECA
Federatia de padel
BNRM