PRIM-MINISTRA NATALIA GAVRILITA A VIZITAT INCUBATORUL DE AFACERI DIN SOROCA

Data:
Jan 14, 2022

Situația actuală privind activitatea Incubatorului de afaceri din Soroca a fost astăzi examinată de către prim-ministra Natalia Gavrilița, aflată în vizită la nord.

De mai bine de 11 ani, Incubatorul de afaceri Soroca (IAS) oferă suport antreprenorilor din regiune pentru ca aceştia să-şi dezvolte afacerile și să creeze noi locuri de muncă. Anul precedent, acesta găzduia 21 de întreprinderi din diverse domenii:producere, publicitate, servicii juridice, contabilitate, oferind, în total, 108 locuri noi de muncă.

La întâlnire au fost prezenți și rezidenții incubatorului de afaceri care au vorbit despre necesitatea de a identifica urgent soluții pentru a continua activitatea companiilor incubate și a atrage noi rezidenți dar și despre problemele cu care se confruntă, acum, în perioada de criză pandemică.

Prim-ministra a comunicat rezidenților despre măsurile de suport pe care le oferă statul în perioada pandemiei cum ar fi subvenționarea șomajului tehnic și reducerea activității de muncă, oferirea a două zile libere plătite angajaților pentru fiecare doză de vaccinare Covid-19.

Direcţia comunicare și protocol

Guvernul Republicii Moldova

 

PRIM-MINISTRA NATALIA GAVRILITA A VIZITAT INCUBATORUL DE AFACERI DIN SOROCA
Federatia de padel
BNRM