POLIȚIST DE FRONTIERĂ, DEFERIT JUSTIȚIEI PENTRU TRAFIC DE INFLUENȚĂ

Data:
Sep 08, 2023

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui ofițer de urmărire penală al Serviciului urmărire penală al Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art.326 alin.(2) lit.c) din Codul penal).

Urmărirea penală a fost pornită în iunie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

În rezultatul efectuării urmăririi penale, s-a stabilit că, învinuitul, a pretins și primit de la denunțător suma de 12 000 euro, susținând că are influență asupra unui procuror din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în gestiune căruia se afla cauza penală în privința denunțătorului și a soției acestuia, urmând să-l determine să adopte o ordonanță de scoatere de sub urmărire penală și clasarea cauzei penale.

Anterior, Procuratura Anticorupție a informat despre reținerea polițistului de frontieră după primirea a 12 000 euro. Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsă sub formă amendă de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei cu amendă a fost aplicat sechestru asupra unui mijloc de transport deținut cu drept de proprietate de către învinuit, valoarea căruia depășește 400 000 lei și asupra mijloacelor bănești în sumă de 55 000 MDL și 2 000 Euro.

 

POLIȚIST DE FRONTIERĂ, DEFERIT JUSTIȚIEI PENTRU TRAFIC DE INFLUENȚĂ
Federatia de padel
BNRM