PODUL DE PE ȘOSEAUA M1, DIN PREAJMA PIEȚEI PRUNCUL DIN CHIȘINĂU, A FOST DESCHIS PENTRU CIRCULAȚIE

Data:
Dec 28, 2021

Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat la deschiderea circulației pe noul pod rutier de pe șoseaua Balcani, la kilometrul 95-96 al autostrăzii M1. Podul a lărgit cu 2 benzi de circulație porțiunea de centură a Chișinăului și fluidizează traficul din zonă. Costul lucrărilor a fost de circa 71 milioane de lei, bani alocați din Fondul Rutier al Republicii Moldova. Podul peste râul Bîc și peste calea ferată are o lungime de 60 de metri și va reduce timpul de călătorie pentru șoferi, mai ales pentru cei care fac naveta din localitățile Ghidighici, Vatra, Grătiești și alte suburbii.

Construcția podului a început în 2016 și urma să fie finalizată în vara anului 2020. Odată cu numirea noului Guvern, în august, curent, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a întreprins măsuri active pentru a accelera lucrările aflate în întârziere, astfel încât până la sfârșitul anului 2021 podul să fie funcțional.

Prezentă la deschiderea podului, prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat:„Un rol important în accelerarea lucrărilor la acest obiect de infrastructură l-a avut noua administrație a ASD și viceprim-ministrul Andrei Spînu care au ținut la control proiectul din prima zi a noului Guvern. Ne-am asigurat că responsabilii de implementarea proiectului și autoritățile colaborează pentru a finaliza lucrările cu responsabilitate și cât mai rapid. Pe mai multe șantiere veșnice, moștenite de la guvernările precedente, se atestă o înviorare și cred că în primăvară lichidăm restanțele și pornim șantiere noi.”

Deschiderea podului face parte dintr-un proiect mai amplu, care prevede lărgirea porțiunii de centură M1 Pruncul-Cricova la patru benzi, construcția unei intersecții denivelate cu strada Petricani, construcția unor benzi de virare la stânga sub podul inaugurat azi, pentru a separa fluxurile de transport.

Direcţia comunicare și protocol

Guvernul Republicii Moldova

 

 

PODUL DE PE ȘOSEAUA M1, DIN PREAJMA PIEȚEI PRUNCUL DIN CHIȘINĂU, A FOST DESCHIS PENTRU CIRCULAȚIE
Federatia de padel
BNRM