PARLAMENTUL A DEMIS CONDUCEREA CONSILIULUI AUDIOVIZUALULUI ÎN COMPONENȚĂ DEPLINĂ

Data:
Nov 12, 2021

Joi, Parlamentul a demis șase membri ai Consiliului Audiovizualului. Potrivit agenției INFOTAG, Legislativul a respins raportul anual de activitate al instituției, ceea ce, potrivit modificărilor aduse la legislației adoptate săptămâna trecută, duce la demisia automată a membrilor săi.

Raportul a fost respins, cu votul a 55 de deputați ai Partidului de guvernământ „Acțiune și Solidaritate”. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au votat împotrivă, iar Partidul „ȘOR” Shor s-a abținut de la votare.

PAS a considerat că componența Consiliului „nu a reușit să facă față rolului de garant al intereselor publice în domeniul serviciilor media”, „nu a asigurat securitatea spațiului informațional național”, iar în activitatea sa a fost „părtinitoare și a pierdut încrederea cetățenilor”.

Președintele Consiliului, Ala Ursu-Antoci, care a prezentat raportul pentru anul 2020, a numit ceea ce se întâmplă „o execuție publică”.

Deputatul PAS Dan Perciun a vorbit despre președintele Consiliului ca fiind „fostul șef al Aparatului fracțiunii parlamentare PSRM, care nu are nicio legătură cu domeniul serviciilor media”, iar prezentând raportul, „a confirmat încă o dată acest lucru”.

Deputatul socialiștilor Corneliu Furculiță a calificat acțiunile majorității parlamentare drept „represalii”. Colegul său Grigore Novac a spus că principala problemă a actualului președinte al Consiliului este „că nu este rudă cu niciunul dintre reprezentanții actualului Guvern”, iar demisia tuturor membrilor instituției este „o măsură care vizează subordonarea deplină a Consiliului de către noile autorități”.

Anterior, Parlamentul a demis întreaga conducere a unui alt organism de reglementare – Comisia Națională a Pieței Financiare.

PARLAMENTUL A DEMIS CONDUCEREA CONSILIULUI AUDIOVIZUALULUI ÎN COMPONENȚĂ DEPLINĂ
Federatia de padel
BNRM