PARCUL URBAN DE AUTOBUZE S-A SUPLINIT CU 158 DE AUTOBUZE

Data:
Dec 27, 2021

Într-un an, în Chișinău, am cumpărat autobuze cât în toți anii de la independență!

158 de autobuze au fost procurate în anul curent de către municipalitate, pentru a suplini Parcul Urban de Autobuze (PUA) cu unități de transport moderne, care să acorde servicii de calitate locuitorilor capitalei și suburbiilor. 

Astăzi toate unitățile de transport au fost expuse în Parcul Urban de Autobuze care la fel a fost reparat și modernizat.

Valoarea totală a investiției în acest scop a constituit circa 315 milioane lei:265 milioane lei pentru lotul de 100 autobuze noi ISUZU și 50 milioane lei pentru 58 autobuze cu parcurs, de model MAN, VOLVO și VDL.

Toate unitățile de transport achiziționate corespund înaltelor standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat și podea joasă cu platformă retractabilă pentru persoanele în cărucioare, prize și conectare la wi-fi.

Amintesc că pentru autobuzele ISUZU, termenul de garanție este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

La ziua de azi, de către PUA au fost recepționate toate unitățile de transport și circulă pe toate rutele din oraș și suburbii, înlocuind o parte din mașinile vechi, care nu mai întrunesc condițiile tehnice necesare pentru exploatare. 

Precizăm că până la procurarea loturilor respective, PUA avea la balanța sa 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 erau scoase din folosință. 

 Primăria municipiului Chişinău depunetot efortul pentru a asigura locuitorii capitalei și ai suburbiilor cu transport public de calitate. 

În acest scop, pentru anul viitor au fost alocate din bugetul municipal alte 190 milioane lei pentru procurarea și asamblarea autobuzelor și troleibuzelor.

Primăria municipiului Chișinău.

 

 

PARCUL URBAN DE AUTOBUZE S-A SUPLINIT CU 158 DE AUTOBUZE
Federatia de padel
BNRM