OPTIMIZAREA PROCESULUI DE RAPORTARE PENTRU PERSOANELE CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITATE PROFESIONALĂ

Data:
Jun 18, 2024

Optimizarea procesului de raportare pentru persoanele care desfășoară activitate profesională.

Serviciul Fiscal de Stat informează despre aprobarea noului formular cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfășoară activitate profesională (Forma DAP24) și a instrucțiunii de completare, prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 60/2024, publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Prima perioadă fiscală de raportare conform formularului cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfășoară activitate profesională (Forma DAP24) este perioada fiscală a anului 2024.

Noul formular a fost aprobat în scopul optimizării procesului de raportare, inclusiv de simplificare a dărilor de seamă și prevede comasarea formularelor DAJ17 (Declaraţia cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfăşoară activitate profesională în sectorul justiţiei) și DASS19 (Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfăşoară activitate profesională în domeniul sănătății), ultima perioadă de raportare conform acestora fiind perioada fiscală 2023.

OPTIMIZAREA PROCESULUI DE RAPORTARE PENTRU PERSOANELE CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITATE PROFESIONALĂ
Federatia de padel
BNRM