MINISTRUL NICU POPESCU A PARTICIPAT LA LUCRĂRILE CONFERINȚEI ANUALE A EUISS

Data:
Jun 10, 2022

Ministrul Nicu Popescu a participat la lucrările conferinței anuale a Institutului pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene (EUISS)

9 iunie 2022, Paris – Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a participat la lucrările conferinței anuale a Institutului pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene (EUISS), organizată la Paris, în cadrul panelului „Războiul din Ucraina:Locul Europei în lume” împreună cu Heather Grabbe, directoarea Institutului de politici europene pentru o societate deschisă și moderatorul panelului Gustav Lindstrom, director al EUISS.

În cadrul intervenției sale, ministrul Nicu Popescu a subliniat că războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei a creat o nouă realitate geopolitică în Europa și în lume, cu un profund impact asupra Republicii Moldova. În context, diplomatul a menționat că după 24 februarie, războiul de agresiune împotriva Ucrainei a schimbat prioritățile politice în întreaga Europa, politica externă, de securitate și reziliența energetică devenind în prim-planul agendelor liderilor europeni.

„Pentru țara noastră, pentru oamenii noștri, Uniunea Europeană înseamnă cel mai longeviv proiect al păcii.” – a punctat șeful diplomației de la Chișinău.

Totodată, oficialul moldovean a pledat ferm că în aceste vremuri complicate familia statelor europene trebuie să-și reînnoiască angajamentul de a promova valorile noastre comune.

„Extinderea către țările care împărtășesc aceste valori este cel mai eficient instrument pentru a promova pacea și a aduce stabilitate în Europa de Est, fiind o decizie bună atât pentru cetățenii UE, cât și pentru întregul nostru continent.” – a conchis ministrul Nicu Popescu.

 

 

MINISTRUL NICU POPESCU A PARTICIPAT LA LUCRĂRILE CONFERINȚEI ANUALE A EUISS
Federatia de padel
Global Media