MII DE ȚIGARETE ASCUNSE ÎNTR-UN AUTOCAR, DEPISTATE CU AJUTORUL CAINELUI SPECIALIZAT AL VĂMII

Data:
Jan 23, 2023

Vameșii din postul vamal Leușeni în conlucrare cu inspectorii din cadrul Centrului Chinologic al Serviciului Vamal, au prevenit scoaterea din țară a 12 540 de țigarete, pe care un conațional le-a ascuns de la controlul vamal în autocarul de rută, ce se deplasa din Republica Moldova spre România. 

Cazul a fost înregistrat ieri, 22 ianuarie a.c., la ieșire din țară. În baza analizei de risc, funcționarii vamali au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase, implicând și câinele de serviciu al Vămii. Acesta a semnalat prezența produselor din tutun în peretele lateral din partea stângă a autocarului, în locuri special amenajate.

În rezultatul acțiunilor de specialitate, au fost depistate 627 pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova, pe care bărbatul intenționa să le comercializeze pe piața neagră din UE.

Ca urmare, țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare. 

Concomitent, pentru pasagerii ce se deplasau cu autocarul menționat, a fost solicitat un alt mijloc de transport, și aceștia au plecat spre destinație.

Politia de frontiera

 

MII DE ȚIGARETE ASCUNSE ÎNTR-UN AUTOCAR, DEPISTATE CU AJUTORUL CAINELUI SPECIALIZAT AL VĂMII
Federatia de padel
Global Media