MAI MULTE PRODUSE AGRICOLE MOLDOVENEȘTI VOR AJUNGE PE PIEȚELE EUROPENE FĂRĂ TAXE VAMALE

Data:
Jun 09, 2022

Merele, prunele, strugurii și alte produse agricole moldovenești vor ajunge în curând pe piețele europene fără taxe vamale. Comisia Europeană a propus, astăzi, un regulament care să permită îmbunătățirea temporară a accesului pe piață pentru produse agricole din Republica Moldova. 

Măsurile propuse vizează șapte produse pentru care exporturile din Moldova în UE nu sunt încă complet liberalizate:prune, struguri de masă, mere, roșii, usturoi, cireșe și suc de struguri. Regulamentul dublează, pentru o perioadă de un an, cantitatea acestor produse care poate fi importată fără taxe vamale din Moldova în UE. 

În urma implementării acestor măsuri, aproape toate produsele moldovenești vor intra în UE deja fără taxe vamale, în cadrul Zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător UE - Moldova.

Guvernul Republicii Moldova va continua să depună toate eforturile pentru a susține agricultorii și antreprenorii moldoveni în a depăși mai ușor crizele și pierderile de piață pe care le-au suferit ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei. 

Propunerea comisiei urmează a fi examinată și aprobată de Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene.

Direcţia comunicare și protocol

Guvernul Republicii Moldova

 

MAI MULTE PRODUSE AGRICOLE MOLDOVENEȘTI VOR AJUNGE PE PIEȚELE EUROPENE FĂRĂ TAXE VAMALE
Federatia de padel
Global Media