ITALIA APRECIAZĂ PROGRESELE ÎNREGISTRATE DE ȚARA NOASTRĂ ȘI SPRIJINĂ PE DEPLIN ADERAREA LA UNIUNEA EUROPEANĂ

Data:
Jun 18, 2024

Italia apreciază progresele înregistrate de țara noastră și sprijină pe deplin aderarea la Uniunea Europeană.

Italia sprijină pe deplin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. O confirmare în acest sens este și Declarația comună semnată astăzi, la Chișinău, de către viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, cu viceministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale a Italiei, Edmondo Cirielli. Ceremonia de semnare a avut loc în prezența Președinților Maia Sandu și Sergio Mattarella, în cadrul vizitei efectuate de înaltul oficial italian în țara noastră.

Este pentru prima dată când Guvernul de la Roma face o astfel de declarație în susținerea unui stat candidat pentru aderarea la UE. Italia reconfirmă, astfel, ideea că integrarea Republicii Moldova în spațiul european va aduce beneficii reciproce țărilor noastre, promovând investițiile și schimburile comerciale, dar și o cooperare mai puternică în domeniile politic, social și cultural.

 „Extinderea Uniunii Europene este o investiție în pace, securitate, stabilitate și prosperitate. Italia recunoaște contribuția din ce în ce mai mare a Republicii Moldova la securitatea regională și europeană. Ne angajăm să aprofundăm cooperarea noastră bilaterală în domenii precum comerțul, investițiile, energia, securitatea, educația și schimburile culturale, consolidând și mai mult legăturile dintre popoarele noastre”, se arată în Declarația comună.

 „Apreciem și suntem recunoscători pentru această dovadă de solidaritate și prietenie  din partea unui stat-fondator al UE, care găzduiește și cea mai mare comunitate de cetățeni moldoveni din Europa. Vom munci în continuare pentru a întruni toate criteriile de aderare și a aduce Republica Moldova în marea familie europeană”, a declarat viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov.

Declarația comună semnată în original poate fi găsită aici.

Declarația tradusă în limba română o puteți accesa aici.

 ITALIA APRECIAZĂ PROGRESELE ÎNREGISTRATE DE ȚARA NOASTRĂ ȘI SPRIJINĂ PE DEPLIN ADERAREA LA UNIUNEA EUROPEANĂ
Federatia de padel
BNRM