ÎNTREVEDERE LA MOSCOVA A MINISTRULUI NICU POPESCU CU ȘEFUL-ADJUNCT AL ADMINISTRAȚIEI PREȘEDINTELUI FEDERAȚIEI RUSE, DMITRI KOZAK

Data:
Nov 18, 2021

Viceprim-ministrul, ministru al afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, în cadrul programului de la Moscova a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șeful-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse.

„Am discutat cu această ocazie despre o serie de subiecte de interes comun de pe agenda relațiilor moldo-ruse precum semnarea recentă a contractului de livrare a gazelor naturale rusești către Republica Moldova, eliminarea barierelor și restricțiilor din comerțul reciproc cum ar fi taxele de import aplicate față de unele categorii de produse.” – a menționat Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău.

Un subiect aparte în discuția cu oficialul rus l-a constituit conflictul transnistrean, vicepremierul Nicu Popescu a reconfirmat poziția țării noastre privind desfășurarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele recunoscute la nivel internațional.

„Am subliniat necesitatea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova dar și evacuarea și distrugerea munițiilor din depozitul militar de la Cobasna.” – a punctat ministrul Nicu Popescu. 

ÎNTREVEDERE LA MOSCOVA A MINISTRULUI NICU POPESCU CU ȘEFUL-ADJUNCT AL ADMINISTRAȚIEI PREȘEDINTELUI FEDERAȚIEI RUSE, DMITRI KOZAK
Federatia de padel
BNRM