ÎNCASĂRILE LA IMPOZITUL PE VENIT DE LA PERSOANELE FIZICE

Data:
Sep 14, 2023

Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile – în creștere cu peste 40%.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie şi/sau în folosinţă proprietate imobiliară altor persoane fizice, inclusiv prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute. Ghidul privind înregistrarea contractului de transmitere în posesie şi/sau în folosinţă a proprietății imobiliare poate fi consultat aici.

Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 40,5% în 8 luni ale anului 2023 și constituie 35,6 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului 2022.

Urmare a acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada lunilor ianuarie-august 2023 au fost identificate 1 636 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile.

De asemenea, au fost efectuate controale la 299 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget:plăți de bază în sumă de 839,3 mii lei, majorare de întârziere în sumă de 87,4 mii lei și aplicată amendă în mărime de 27,6 mii lei.

În rezultatul acțiunilor întreprinse în primele 8 luni ale anului 2023, au fost înregistrate 15 792 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 26% mai multe decât în perioada similară a anului 2022.

 

 

 

 

ÎNCASĂRILE LA IMPOZITUL PE VENIT DE LA PERSOANELE FIZICE
Federatia de padel
BNRM