IGSU ÎNDEAMNĂ CONDUCĂTORII AUTO SĂ-ȘI ECHIPEZE CORESPUNZĂTOR AUTOVEHICULELE CU PRUDENȚĂ

Data:
Dec 08, 2023

IGSU îndemnă conducătorii auto să-și echipeze corespunzător autovehiculele și să circule cu prudență pe traseele din țară.

În seara zilei de 7 decembrie 2023 pe mai multe trasee din țară au fost înregistrate condiții dificile de deplasare în urma poleiului, dar și a precipitațiilor sub formă de zăpadă. Astfel mai multe autovehicule au derapat și nu au putut continua mișcarea pe drumuri din localitățile Sălcuța, Leuntea, Plop Știubei din raionul Căușeni, Răscăieți și Tudora din Ștefan Vodă, dar și Porumbrei, Fundul Galbinei și Sărata Galbenă din raionul Cimișlia.

Din cauza ghețușului format pe anumite porțiuni de drum se circulă cu dificultate. În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește conducătorilor auto necesitatea echipării autovehiculelor cu pneuri de iarnă.

Totodată fiecare șofer trebuie să țină în portbagajul mașinii lopată, nisip și lanțuri. Mai mult, pentru prevenirea și informarea despre situații de risc, bateria telefonului mobil trebuie să fie încărcată.

IGSU îndemnă oamenii să nu pornească la drum fără de a se informa despre condițiile climaterice, iar în caz în care cunosc că porțiunile de traseu pe care circulă se pot înzăpezi să evite circulația pe acestea.  În situații de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze Serviciul 112.    

IGSU ÎNDEAMNĂ CONDUCĂTORII AUTO SĂ-ȘI ECHIPEZE CORESPUNZĂTOR AUTOVEHICULELE CU PRUDENȚĂ
Federatia de padel
BNRM