GUVERNUL SUSȚINE DESCHIDEREA FARMACIILOR ÎN SATE

Data:
Dec 21, 2023

21 decembrie 2023, Chișinău - Agenții economici care vor fonda farmacii în sate vor primi subvenții și alte facilități din partea statului. Astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul privind condițiile de licențiere a activității farmaceutice în localitățile rurale. 

Astfel, antreprenorii care vor deschide farmacii în satele în care nu există asistență farmaceutică vor primi primi licență gratuită și subvenții lunare de la 10 până la 20 de mii de lei, în dependență de venitul înregistrat.

Scopul proiectului este de a  asigura cu medicamente esențiale populația din zona rurală, prin amplasarea rațională a farmaciilor în regiuni. Acest lucru va contribui la menținerea stării de sănătate a populației, dar și la reducerea semnificativă a barierelor în accesul la tratament, generând un impact pozitiv asupra calității vieții cetățenilor.

În prezent, în Republica Moldova, sunt autorizate 1510 farmacii, care sunt distribuite neuniform, întrucât majoritatea sunt concentrate în municipii și centre raionale.  Din cele 1477 de sate, în doar 418 există farmacii. 

GUVERNUL SUSȚINE DESCHIDEREA FARMACIILOR ÎN SATE
Federatia de padel
BNRM