ECHIPA DE SALVATORI A REPUBLICI MOLDOVA SPECIALIZATĂ ÎN CĂUTARE – SALVARE URBANĂ ÎȘI CONTINUĂ DRUMUL SPRE TURCIA (FOTO/VIDEO)

Data:
Feb 07, 2023

Echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană își continuă drumul spre Turcia. Aceștia au misiunea de a acorda sprijin și asistență oamenilor aflați în dificultate, dar și autorităților turce, pentru recuperarea victimelor în urma tragicului seism, care a lovit centrul Turciei și nord-vestul Siriei.

Echipajul format din 55 de salvatori cu 12 unități de tehnică grea, dar și 2 câini de căutare au trecut în primele ore ale dimineții frontiera României, iar către orele amiezii urmează să ajungă la punctul de trecere a frontierei Ruse din Bulgaria. Estimativ, echipa de salvatori a Republicii Moldova va ajunge la locul dezastrului în dimineața zilei de 08 februarie.

La fața locului, angajații Inspectoratului vor face conexiunea cu Agenția pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD), iar sub egida acesteia va interveni în zona de risc. Echipa de salvatori a țării noastre va efectua activități de evaluare tehnică, căutarea sinistraților, deblocare, dar și misiuni de recuperare a victimelor.

Prioritatea în misiunea salvatorilor moldoveni este și prezența tehnicii de intervenție grea cu care s-au echipat și a mecanismelor de deblocare de sub dărâmături, care va fi pe larg utilizată în acțiunile de salvare. Mai mult, misiunea specialiștilor din Republica Moldova va fi organizată și prin intermediul a 2 câini pregătiți pentru intervenție de căutare-salvare.

Amintim, că echipa de salvatori specializată în căutare –salvare urbană a pornit pe cale terestră în sera zilei de 06 februarie, după ce au obținut aprobarea autorităților din Turcia, pentru acordarea asistenței în lichidarea consecințelor și salvarea persoanelor care au avut de suferit în urma seismului. Salvatorii moldoveni urmează să activeze cel puțin 7 zile în zona afectată din Turcia.

Link

ECHIPA DE SALVATORI A REPUBLICI MOLDOVA SPECIALIZATĂ ÎN CĂUTARE – SALVARE URBANĂ ÎȘI CONTINUĂ DRUMUL SPRE TURCIA (FOTO/VIDEO)
Federatia de padel
Global Media