DOI UCRAINENI ȘI UN DIRECTOR DE COMPANIE MOLDOVEAN – REȚINUȚI PENTRU CONTRABANDĂ CU VALUTĂ DIN EUROPA, DE CIRCA $400.000, ÎNTR-O SCHEMĂ DE CONTRABANDĂ DE MILIOANE DE DOLARI AMERICANI

Data:
Nov 18, 2022

Serviciul Vamal de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Inspectoratul Național de Investigații, au deconspirat o rețea infracțională cu activitate în contrabandă valutară, de la care au fost ridicați circa $400.000.

Banii ridicați se prezumă a fi aduși în Moldova din statele europene, însă fără ca să fie declarați la intrarea în țară, așa cum prevede legea. Fapta de contrabandă a fost deconspirată în seara de joi, în flagrant, la intrarea în țară prin Cahul. Au urmat mai multe percheziții, în municipiul Chișinău, de unde au fost ridicate mai multe sume de bani, care totalizat cifrează circa 400.000 dolari americani, într-o schemă mai amplă de contrabandă de milioane de dolari americani.

În schemă au fost implicați trei bărbați, reținuți pentru 72 de ore. Figurantul principal este directorul companiei de transport din Orhei, cu vârsta de 60 de ani, care circula în calitate de pasager în mijlocul de transport vizat și care, deci, intra în țară cu sumele de bani nedeclarate. Potrivit datelor din dosarul penal, banii erau ulterior livrați celorlalți doi bărbați din Odesa, Ucraina reținuți cu vârste de 26 și, respectiv, 27 de ani.

Actualmente, nu este cunoscut scopul folosirii ulterioare a banilor transportați în țară prin contrabandă. Banii ridicați urmează să fie indisponibilizați, iar procurorii PCCOCS vor determina necesitatea solicitării aplicării arestului preventiv în privința celor trei. Urmărirea penală continuă în vederea stabilirii tuturor aspectelor acestei infracțiuni, timp în care cei trei se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Serviciul vamal

 

DOI UCRAINENI ȘI UN DIRECTOR DE COMPANIE MOLDOVEAN – REȚINUȚI PENTRU CONTRABANDĂ CU VALUTĂ DIN EUROPA, DE CIRCA $400.000, ÎNTR-O SCHEMĂ DE CONTRABANDĂ DE MILIOANE DE DOLARI AMERICANI
Federatia de padel
Global Media