DOCUMENTAT PENTRU DEȚINEREA ȘI FOLOSIREA ACTELOR OFICIALE

Data:
Aug 18, 2022

Contra sumei de 1000 de euro, un moldovean și-ar fi perfectat o carte de identitate lituaniană, pentru a-și facilita angajarea la muncă în statele europene. Incidentul a fost consemnat ieri, 17 august, în punctul de trecere a frontierei Cahul. 

Conaționalul în vârstă de 48 de ani, domiciliat în raionul Cahul, a fost identificat pe sensul de ieșire din țară. Acesta se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Polonia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au inițiat verificări suplimentare asupra șoferului și al autoturismului acestuia. Ca urmare, în lucrurile personale a fost depistată o carte de identitate lituaniană. La cercetarea amănunțită cu tehnica specială s-a constatat prezența indicilor de falsificare.

La audieri, bărbatul a declarat că și-ar fi perfectat actul în anul 2018, în timp ce se afla în Germania. Pentru a-și facilita angajarea la muncă, ar fi apelat la serviciile unui intermediar care i-ar fi perfectat actul contra sumei de 1000 de euro. Bărbatul era convins de veridicitatea actului, dat fiind faptul că l-a folosit la muncă în Germania.

Conform procedurilor, pe numele persoanei a fost întocmit act de constatare a infracțiunii, actul fiind ridicat și transmis spre examinare.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud cercetează cazul sub toate aspectele legale. 

 

DOCUMENTAT PENTRU DEȚINEREA ȘI FOLOSIREA ACTELOR OFICIALE
Federatia de padel
Global Media