DEZVOLTAREA CAPACITĂȚILOR POLIȚIEI DE FRONTIERĂ

Data:
Sep 19, 2023

În perioada septembrie – noiembrie 2023, trei polițiști de frontieră specializați în domeniul chinologiei au fost delegați în or. Hermanice, Republica Cehă pentru a participa în cadrul unui curs de perfecționare a abilităților în domeniul dresajului canin.

Instruirile sunt desfășurate în cadrul Proiectului „Dezvoltarea capacităților echipelor canine ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal al Republicii Moldova” organizat de către Agenția Cehă de Dezvoltare și Direcția Generală a Vămilor din Republica Cehă.

Trei câini de serviciu, pentru extinderea echipelor canine, au ajuns la Poliția de Frontieră. Alături de chinologii moldoveni pe parcursul a trei luni Fox, Lord și Crock- noii patrupezi ai Poliției de Frontieră, vor însuși noi metode și practici de dresaj canin, pentru identificarea drogurilor în încăperi și bagaje.

Cursul de instruire se bazează pe dezvoltarea capacităților chinologice ale autorităților de frontieră și vamale, prin realizarea schimbului de bune practici și familiarizarea cu actele normative care reglementează activitatea chinologică, achiziții de echipamente, precum și sesiuni de instruire pentru perfecționarea tehnicilor de dresaj. 

Astfel, reieșind din activităților propuse în cadrul proiectului, parteneriatul va contribui esențial la dezvoltarea capacităților instituționale, dar și va ajuta Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal să devină mult mai eficiente și de succes în desfășurarea zilnică a misiunilor de control la trecerea frontierei de stat.

Urăm bun venit în echipa Poliției de Frontieră noilor colegi patrupezi - Fox, Lord și Crock!

 

DEZVOLTAREA CAPACITĂȚILOR POLIȚIEI DE FRONTIERĂ
Federatia de padel
BNRM