DEPUTAȚII PSRM:MINISTERUL MUNCII ȘI PROTECȚIEI SOCIALE - UN MINISTER ANTI-SOCIAL

Data:
Nov 30, 2021

Un ministru antisocial și antiuman. Așa au apreciat deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Darovannaia și Vladimir Odnostalco, activitatea ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, care a afirmat că în Moldova concediile de maternitate sunt ”atipic de lungi”.

Deputatul socialist, Alla Darovannaia, a criticat dur aceste declarații, numindu-le șocante și orientate împotriva oamenilor. 

Parlamentarul susține că în paralel cu majorarea vârstei de pensionare, actuala guvernare și-a fixat un alt obiectiv social și anume concediul pentru îngrijirea copiilor.

”Avem două lumi paralele:mămicile care sunt în concediul pentru îngrijirea copilului și indemnizațiile pe care le primesc, și pe de altă parte ministerul care ar trebui să fie un minister social”, a spus Darovannaia.

Deputatul a acuzat guvernarea că se gândește doar cum să ia bani de la cetățeni, cum să-i impună să muncească mai mult și, în același timp, cum să reducă perioada în care statul să plătească pensii sau îndemnizații pentru îngrijirea copilului. 

Darovannaia a remarcat că asemenea politici nu vor aduce moldovenii înapoi în țară.

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco a subliniat faptul că în cadrul alegerilor, oamenii nu au votat pentru o creștere a prețurilor, tarifelor, a vârstei de pensionare și o reducere a concediului de îngrijire a copilului.

Deputatul a menționat că pentru guvernarea de astăzi asistența medicală este nerentabilă, persoanele în etate sunt nerentabile, copiii sunt nerentabili."Ceea ce se întâmplă astăzi este un dezastru, țara noastră este transformată într - un teritoriu fără națiune, bătrâni, copii".

Socialistul a atras atenția asupra faptului că politica antisocială a guvernării este dictată de creditorii externi ai țării:"Ei distrug natalitatea. Ei vor ca în familie să nu fie copii, astfel încât oamenii să fie liberi, să poată merge în altă țară și să lucreze pentru cineva acolo."

Vladimir Odnostalco a subliniat că, în pofida tuturor presiunilor din partea partidului de la guvernare, PSRM va continua să protejeze interesele Republicii Moldova și ale fiecărui cetățean în parte.

 

 

 

DEPUTAȚII PSRM:MINISTERUL MUNCII ȘI PROTECȚIEI SOCIALE - UN MINISTER ANTI-SOCIAL
Federatia de padel
BNRM