DECLARAȚIA PSRM:GUVERNUL ANTISOCIAL ȘI ANTIPOPULAR AL PAS CONTINUA ÎN MOD CINIC ȘI INTENȚIONAT SA PROMOVEZE O POLITICĂ DE GENOCID ÎMPOTRIVA POPORULUI PROPRIU

Data:
Jan 12, 2022

Majorarea practic de două ori a tarifelor la gazele naturale, creşterea iminentă a preţurilor la energia electrică fac ca cea mai mare parte a populaţiei ţării să ajungă la limita supravieţuirii fiziologice. Aceste tarife sunt incompatibile cu viaţa! Pentru sute de mii de bătrâni care primesc pensii mizerabile, pentru familiile tinere cu copii, pentru muncitori, ţărani, pedagogi, angajaţii din sfera socială, care şi până acum o duceau de azi pe mâine. Toţi aceşti oameni, majoritatea covârşitoare a locuitorilor ţării, sunt condamnaţi la moarte sigură de către guvernarea actuală.

S-ar putea ca guvernarea să nu cunoască că populaţia Moldovei nu este constituită din funcţionari, businessmani, ONG-işti şi rude ale liderilor partidului de la guvernare. Aici oamenii sunt nevoiţi să supravieţuiască, se confruntă zilnic cu probleme severe, suferă de subnutriție, nu au posibilitatea să-și procure lucruri noi, să-şi asigure studii de calitate şi asistenţa medicală necesară. Cea mai mare parte a veniturilor sale ei o cheltuie pentru alimente şi plata pentru serviciile locativ-comunale, ca să nu îngheţe şi să nu-şi piardă acoperişul de-asupra capului. Un nou val de creşteri ale preţurilor îi va lipsi şi de hrană, şi de posibilitatea de a plăti pentru lumină, gaze, încălzire. Actuala guvernare le oferă o singură soluție – să moară de foame sau de frig. Acestea sunt"vremurile bune" care le-au fost promise.

Aceşti oameni nenorociţi merită din partea guvernului mai mult decât o compensație de doi bani şi mormăitul unui oarecare Spânu precum că trebuie să răbdăm. Poţi răbda atunci când există nişte rezerve, un „mic” hotel în munţii din România sau un cont în offshore. Şi încă o descoperire pentru „oamenii buni” – cea mai mare parte a locuitorilor Moldovei trăieşte cu ziua de azi, nu-şi face planuri deoarece trăieşte cu mult peste limita sărăciei. Şi ei nu se vor simţi mai bine dacă vor auzi din gura acestei guvernări neputincioase despre criza energetică mondială. E târziu deja să ajuţi oameni. Ei trebuie salvaţi!

Partidul Socialiştilor condamnă lipsa unei reacții clare şi a unui complex de măsuri clare din partea Guvernului şi a partidului de guvernământ vizavi de creşterea tarifelor la serviciile comunale de bază.

Partidul Socialiştilor cere convocarea imediată a şedinţei extraordinare a Parlamentului, audierea raportului prim-ministrului şi al ministrului responsabil de energetică pentru a elabora măsuri urgente de susţinere a populaţiei.

Guvernul este obligat să îngheţe creşterea tarifelor printr-o decizie fermă. Din câte se ştie, în perioada pandemiei, cele mai liberale ţări din lume au aplicat aceste măsuri. Cabinetul de miniştri, preşedintele ţării trebuie să iniţieze negocieri directe cu producătorii şi furnizorii de energie electrică pentru a obţine reducerea preţurilor. 

Guvernarea este obligată să identifice fonduri şi să elaboreze mecanisme funcţionale de compensare a pierderilor financiare ale populaţiei, provocate de creşterea galopantă a costului vieţii.

 

 

DECLARAȚIA PSRM:GUVERNUL ANTISOCIAL ȘI ANTIPOPULAR AL PAS CONTINUA ÎN MOD CINIC ȘI INTENȚIONAT SA PROMOVEZE O POLITICĂ DE GENOCID ÎMPOTRIVA POPORULUI PROPRIU
Federatia de padel
BNRM