"DE LA CONSUMATOR LA PRODUCĂTOR"- CAMPANIE DE INFORMARE A CELOR MAI MARI CONSUMATORI DE ENERGIE ELECTRICĂ

Data:
Jan 18, 2022

În contextul promovării surselor regenerabile de energie și a schemelor de suport oferite de către stat pentru a informa cetățenii, comunitățile, investitorii străini despre beneficiile utilizării energiei verzi, Agenția pentru Eficiență Energetică, în parteneriat cu Î.C.S.,,Premier Energy Distribution” S.A. și S.A.,,Furnizarea Energiei Electrice Nord”, lansează o campanie de informare privind schemele de sprijin puse la dispoziție din partea statului pentru promovarea surselor de energie regenerabilă și valorificarea acestora.

În acest sens, ne propunem să informăm peste 2000 din cei mai mari consumatori de energie electrică.

Schemele de support oferite de către stat sunt destinate producătorilor de energie electrică din surse regenerabile. Tariful fix, stabilit conform art.14 din Legea nr.10, se acordă producătorilor eligibili care deţin sau urmează să deţină una sau mai multe centralae electrice cu o putere ce nu depăşeşte limita de capacitate stabilită conform art.10 lit.e) din Leagea nr.10, dar care nu este mai mică de 10 kilowaţi.

,,Contorizarea netă” este o schemă de sprijin a statului pentru cei care doresc să producă energie electrică pentru propriul consum și să furnizeze excesul de energie în rețea, utilizând-o mai apoi la necesitate. Sistemul poate fi o instalație fotovoltaică rezidențială pentru o gospodărie, fie un sistem fotovoltaic mai mare, destinat pentru a acoperi cheltuielile la energie electrică a unei companii.

Sursele regenerabile de energie constituie alternative la combustibilii fosili și contribuie la asigurarea securității energetice a statului, la diversificarea ofertei de energie și la reducerea dependenței de piețele volatile și incerte ale combustibililor fosili, în special de petrol și gaze.

În acest sens, prin prisma atribuțiilor care îi revin, AEE a realizat mai multe materiale informative și îndeamnă toți consumatorii să utilizeze energia regenerabilă pentru a contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a promova energia curată.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

Agenția pentru Eficiență Energetică

 

 

"DE LA CONSUMATOR LA PRODUCĂTOR"- CAMPANIE DE INFORMARE A CELOR MAI MARI CONSUMATORI DE ENERGIE ELECTRICĂ
Federatia de padel
BNRM