CORPORATIA FINANCIARA INTERNATIONALA SUSȚINE ÎMBUNĂTĂȚIREA CLIMATULUI DE AFACERI ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Data:
Sep 16, 2022

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanții Corporației Financiare Internaționale (CFI) – una din din cele cinci instituţii financiare internaţionale, parte a Grupului Băncii Mondiale. Discuțiile s-au axat pe proiectele aflate în derulare și noile perspective de dezvoltare a colaborării dintre Republica Moldova și CFI. 

Părțile s-au referit, în mod special, la rezultatele studiului de diagnosticare a sectorului privat din Republica Moldova efectuat de Banca Mondială în sectorul privat, dar și la necesitatea creșterii numărului de companii private din Republica Moldova care să producă afaceri de calitate și cât mai multe locuri de muncă. În același timp, au fost analizate modalitățile de aplicare a prevederilor Legii insolvabilității. 

În discuții, oficialii au remarcat că țara noastră beneficiază de consultanță din partea Corporației Financiare Internaționale în cadrul Proiectului „Reforma climatului investițional în Republica Moldova, faza II”, cu un buget de 3,8 milioane de dolari. Scopul acestuia constă în sporirea exporturilor agricole, prin deschiderea pieței Uniunii Europene pentru produsele de origine animală (carne de pasăre, ouă, lapte și produse lactate) și consolidarea capacităților de export ale sectorului horticol.

În prezent, portofoliul Băncii Mondiale în Republica Moldova include 15 proiecte active. Prin realizarea acestora se propune modernizarea sectorului sănătății și a serviciilor guvernamentale, sporirea competitivității sectorului agroalimentar și îmbunătățirea drumurilor locale. Alte proiecte vizează reforma învățământului, securitatea energetică a țării, securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova, precum și creșterea competitivității întreprinderilor micro, mici și mijlocii.

Guvernul Republicii Moldova

 

CORPORATIA FINANCIARA INTERNATIONALA SUSȚINE ÎMBUNĂTĂȚIREA CLIMATULUI DE AFACERI ÎN REPUBLICA MOLDOVA
Federatia de padel
Global Media