CISMELE DE PE TERITORIUL CAPITALEI AU FOST REDESCHISE

Data:
Jun 16, 2022

Primăria Municipiului Chișinău informează că cele 6 cișmele amplasate în zonele intens tranzitate din oraș au fost repuse în funcțiune.

Acestea pot fi întâlnite în Parcul „Valea Morilor", în scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt", în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" şi în Parcul „Alunelul".

Până acum obiectivele au fost conservate în contextul stării de urgență declarată în țară, în legătură cu pericolul răspândirii infecției COVID-19.

De rând cu acestea, în preajma Parcului „Valea Trandafirilor" activează fără întrerupere buveta, apa căreia este testată şi filtrată în permanenţă.

Cişmelele activează deja de câteva săptămâni, în beneficiul chișinăuienilor și a oaspeților capitalei, care pot consuma gratis apă de calitate. De asemenea, este de menționat că au fost luate toate măsurile sanitare de protecție și dezinfectare a acestora, pentru a evita răspândirea infecțiilor.

Pe lângă faptul, că în zilele caniculare oamenii se vor hidrata corespunzător, aceștia se vor putea răcori în sensul direct al cuvântului. Și aceasta grație celor 2 funcții ale cișmelelor:una pentru apă de băut și cea de-a doua - de răcorire. Cişmelele sunt dotate cu un buton și cu un sistem fin de duze, prin care se pulverizează apa, răcorind doritorii care accesează această funcție.

Reamintim, că pentru prima oară, cișmelele au fost instalate în anul 2017, fiind conectate la reţeaua de apă potabilă și de canalizare, fiecare cişmea este dotată cu contor, iar toate cheltuielile de instalare şi deservire sunt acoperite de către întreprindere.

Primăria Municipiului Chișinău

 

CISMELE DE PE TERITORIUL CAPITALEI AU FOST REDESCHISE
Federatia de padel
BNRM