CAMPANIA FUGI DE PLASTIC/RUN FROM PLASTIC

Data:
Feb 08, 2023

Campania “Fugi de plastic/ Run from plastic” a fost lansată în Republica Moldova în urma unui parteneriat între comunitățile de alergători și o organizație de mediu.

Alergătorii din Republica Moldova se vor implica activ în curățarea parcurilor și rezervațiilor naturale de plastic și alte gunoaie, promovând Ploggingul – o nouă ocupație în materie de fitness, denumirea căreia reprezintă o combinație dintre cuvântul jogging – „a alerga” în engleză – și „plocka upp” care în suedeză înseamnă a ridica. Se estimează că aproximativ 2.000.000 de oameni fac plogging zilnic în 100 de țări, această ocupație fiind un lucru firesc la nivel global.

Un astfel de parteneriat pentru anul 2023 a fost inițiat între asociațiile obștești EcoDigital și RunMoldova, în cadrul proiectului „Fugi de PLASTIC/Run from PLASTIC” cu susținerea financiară a Programului de Granturi Mici al GEF, implementat de PNUD Moldova. 

Activitățile din cadrul parteneriatului „Fugi de PLASTIC/Run from PLASTIC” sunt susținute de partenerul strategic al comunității alergătorilor din Moldova, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului și de partenerii generali ai proiectului – Kaufland Moldova, asamblul rezițențial “Satul German” și vinăria Castel Mimi.

Mai multe informații la 069248009, Iulian Bercu, Președinte RunMoldova

 

CAMPANIA FUGI DE PLASTIC/RUN FROM PLASTIC
Federatia de padel
Global Media