BILANȚUL SĂPTAMÎNII

Data:
Sep 25, 2023

La ”frontiera verde" și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 256 de evenimente cu documentarea a 277 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 56 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;

- 76 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- 128 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;

- șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici:43 de procese verbale și 142 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 303 400 lei și încasarea amenzilor de 149 275 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 181 de cetățeni străini, dar și 47 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 283 de consemne, dintre care 14 consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 269 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 418 856 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 95 967 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 48% din totalul de traversări, iar 32% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 20% din treceri ale frontierei aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Cahul, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați și PTF Palanca.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 720 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

 

BILANȚUL SĂPTAMÎNII
Federatia de padel
BNRM