AVERTIZARE

Data:
Jun 20, 2022

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează populația asupra respectării regulilor antiincendiare, dar și a riscului aprinderii focului în spații de agrement, gospodării, masive cerealiere și zone forestiere. 

Atenționările salvatorilor și pompierilor vin în contextul avertizării de cod galben de caniculă lansat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. 

Potrivit sursei, pe 21 iunie în orele amiezii, în jumătatea de sud temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33 grade celsius. În aceste condiții IGSU îndeamnă oamenii să nu lase sursele de aprindere fără supraveghere și să evite aprinderea focului. 

Orice scânteie în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă poate duce la producerea incendiilor pe arii extinse. Salvatorii atenționează persoanele și despre riscul aflării în preajma bazinelor acvatice care nu sunt dotate cu stații de salvare. 

Oamenii sunt rugați să-și monitorizeze copii și să nu le permită scăldatul în locuri neautorizate pentru evitarea riscului de înec. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

DSE

 

AVERTIZARE
Federatia de padel
Global Media