ŞAPTE CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI ÎN ZONA DE FRONTIERĂ

Data:
May 30, 2023

Șapte cetățeni străini, depistați în zona de frontieră, după ce au traversat ilegal hotarul moldo-ucrainean.

Pe parcursul săptămânii precedente, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD au consemnat cinci cazuri de treceri ilegale la frontiera moldo-ucraineană.

În două cazuri, conform informației operative și a datelor de la sistemul fix de observare din dotare, pe direcția Gimăncăuți-Grubno și Rosoșeni-Briceni, polițiștii de frontieră din SPF Briceni au depistat doi cetățeni străini, care au ajuns ilegal în Republica Moldova din Ucraina.

Alte două incidente au avut loc în zona de responsabilitate SPF Otaci. Polițiștii de frontieră au observat un cetățean în apropierea râului Nistru, pe direcţia localităţii de frontieră Otaci-Moghiliev-Podolsk. Acesta ar fi trecut înot Nistru. De asemenea, trei persoane străine au fost depistate în comun cu ofițerii Frontex, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Tatarăuca-Nouă-Subotcova.

Pe peronul PTF Ocnița-Sokireanî (fero) de către patrula staționară a fost oprit un cetățean străin, care în urma verificării documentelor s-a stabilit că în pașaport lipsește ștampila de intrare, astfel fiind confirmată ilegalitatea acestuia.

În cadrul documentării cazurilor a fost constatat că cele șapte persoane sunt cetățeni ai Ucrainei, toate au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova. Cercetările continuă.

 

ŞAPTE CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI ÎN ZONA DE FRONTIERĂ
Federatia de padel
BNRM