ANDREI SPINU ÎN VIZITA DE LUCRU LA AEROPORTUL INTERNAȚIONAL MĂRCULEȘTI

Data:
Aug 18, 2022

Vicepremierul Andrei Spînu împreună cu secretarul general al MIDR, Lilia Dabija și secretarul de stat pe domeniul transporturi, Mircea Păscăluță, au întreprins o vizită de lucru la Aeroportul Internațional Mărculești.

Oficialii au discutat cu administrația acestuia despre reabilitarea aeroportului, precum și despre Planul de acțiuni pentru posibilitatea redeschiderii acestui punct aeroportuar regional, cu statut internațional, care va fi orientat spre piața aeriană low-cost.

De asemenea, s-a menționat despre necesitatea elaborării proiectului tehnic al terminalului de pasageri și a caietului de sarcini, proiectul tehnic al aerodromului, inclusiv amplasarea obiectelor noi de infrastructură – parcare, drumuri de acces, terminal.

În perioada următoare, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va înainta spre aprobare un proiect de Hotărâre de Guvern privind Concepția Aeroportului Internațional Mărculești pentru anii 2022-2025.

Proiectul este unul prioritar pentru minister, deoarece are potențialul să contribuie la:

dezvoltarea economică a întregii zone;

noi locuri de muncă;

concurență în domeniul aeroportuar din țară, inclusiv atragerea companiilor low-cost cu oferte atractive de prețuri pentru cetățeni.

Ministerul infrastructurii și dezvoltării regionale

 

ANDREI SPINU ÎN VIZITA DE LUCRU LA AEROPORTUL INTERNAȚIONAL MĂRCULEȘTI
Federatia de padel
Global Media