AGENȚIA PENTRU EFICIENȚĂ ENERGETICĂ A LANSAT UN GHID PENTRU A PROMOVA EFICIENȚA ENERGETICĂ ÎN SECTORUL REZIDENTIAL

Data:
Dec 06, 2021

06 decembrie, Chișinău. Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea un ghid informațional pentru a explica modul în care electrocasnicele și diverse obiecte din locuință consumă energie, precum și pentru a oferi sfaturi cum să economisim la facturile pentru energie.

Consumul de energie al unei case are un impact semnificativ asupra calității vieții noastre și asupra bugetului familiei. Din acest motiv, atunci când cumpărați o casă sau întreprindeți lucrări de renovare, este foarte important să aveți grijă de cum consumați energia, pentru a nu avea cheltuieli excesive și inutile de energie și bani.

Consumul de energie poate fi redus nu doar prin investiții majore în infrastructură sau izolarea termică a pereților, ci și prin alegerea informată și utilizarea conștientă a echipamentelor din locuință. Astfel, promovarea unui consum responsabil de energie va duce atât la beneficii pentru bugetul familiei, cât și la reducerea consumului de energie pe țară și, respectiv, a dependenței energetice a acesteia.

Pentru a accesa Ghidul vedeți linkul de mai jos:

http://aee.gov.md/

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

 

 

 

AGENȚIA PENTRU EFICIENȚĂ ENERGETICĂ A LANSAT UN GHID PENTRU A PROMOVA EFICIENȚA ENERGETICĂ ÎN SECTORUL REZIDENTIAL
Federatia de padel
BNRM