AEE INFORMEAZA DESPRE UTILIZAREA ENERGIEI DIN SURSE REGENERABILE ÎN SECTORUL TRANSPORT

Data:
Feb 07, 2022

Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea unui infografic, ce prezintă informații despre utilizarea energiei din surse regenerabile în sectorul transport în Republica Moldova.

Conform datelor, în Republica Moldova sunt în jur de 12 000 de automobile electrice, iar numărul autoturismelor electrice înmatriculate în Moldova este în continuă creștere. Astfel, au fost instalate 20 de stații de încărcare de tip AC pentru automobilele electrice cu contribuția Agenției pentru Eficiență Energetică, în baza acordului de finanțare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Suma finanțării parvenită din partea AEE a fost de 2.000.000 lei contribuind la implementarea proiectului,,Orașe verzi durabile pentru Moldova - Catalizând investițiile în orașe verzi durabile in Republica Moldova”.

Pentru a accesa spotul, vedeți link-ul

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Cu respect,

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

Agenția pentru Eficiență Energetică

 

 

AEE INFORMEAZA DESPRE UTILIZAREA ENERGIEI DIN SURSE REGENERABILE ÎN SECTORUL TRANSPORT
Federatia de padel
BNRM