ACHIZIȚIONAREA SUPLIMENTARĂ A DISPOZITIVELOR DE OXIGENARE A APEI DIN LACUL "VALEA MORILOR"

Data:
Jun 08, 2022

Primăria Municipiului Chișinău informează că anual, la începutul perioadei estivale, reprezentanții Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" (AGSV), se confruntă cu o situație inedită care duce la pierirea peștelui din lacul din Parcul „Valea Morilor". Potrivit specialiștilor această situație este dictată de deficitul de oxigen în apa bazinului acvatic.  

E de menționat că pe lac sunt instalate aeratoare de oxigen doar pe 30 % din suprafața totală a acestuia. Iar aceste dispozitive, în număr de 16 unități, nu reușesc să îmbogățească apa cu oxigenul necesar, una din principalele cauze ale morții peștilor.

Totodată, pentru anul 2022 au fost prevăzute surse bugetare pentru achiziționarea suplimentară a 25 de aeratoare, însă la prima licitație de acest gen nu s-au înregistrat participanți. Actualmente este în desfășurare cea de-a doua licitație, iar agenții economici de profil sunt îndemnați să participe la concurs.

De asemenea, serviciile municipale colectează zilnic în jur de 30 kg de pește mort, în comparație cu cca 200 kg, cantitate înregistrată de până la instalarea aeratoarelor pentru oxigenare apei.

Menționăm că echipele AGSV monitorizează situația și vor salubriza sectoarele problematice.

Primăria Municipiului Chișinău

ACHIZIȚIONAREA SUPLIMENTARĂ A DISPOZITIVELOR DE OXIGENARE A APEI DIN LACUL "VALEA MORILOR"
Federatia de padel
Global Media