82 DE TROLEIBUZE AU FOST ASAMBLATE SAU PROCURATE DE CĂTRE MUNICIPALITATE

Data:
Dec 27, 2021

82 de troleibuze au fost asamblate sau procurate de către municipalitate pentru a suplini parcul rulant din gestiunea RTEC cu unități de transport moderne, care sunt puse la dispoziția locuitorilor municipiului Chișinău.

Valoarea totală a investiției în acest scop a constituit circa  245 milioane lei. 

Important!

Până la sfârșitul acestui an la Chișinău vor ajunge încă 20 de troleibuze clasice AKSM procurate din Belarus și care sunt asamblate la Atelierul de reparație și asamblare al RTEC. Unitățile deja au început să vină.

Deja sunt la traseu:

- 60 troleibuze clasice AKSM

- 10 troleibuza articulate (5 de tip AKSM si 5 de model Ganz Solaris Trollino  18 rulate, achizitionate din orasul Riga)

- 10 troleibuze AKSM cu mers autonom

- 2 troleibuze articulate rulate de model VDL Phileas Trolley, achizitionate din Italia.

Toate unitățile de transport achiziționate corespund standardelor de calitate, fiind dotate, inclusiv cu sisteme de supraveghere video, aer condiționat și podea joasă cu platformă rabatabilă, prize și wi-fi.

Zilnic 400 mii de călători sunt transportați cu troleibuzul.

Primăria municipiului Chiși ău  depune în continuare efort maxim pentru a asigura locuitorii capitalei și ai suburbiilor cu transport public sigur și confortabil.

În acest scop, pentru anul viitor au fost alocate din bugetul municipal alte 80 milioane lei pentru procurarea și asamblarea troleibuzelor.

La fel, continuă modernizarea spațiilor parcurilor RTEC.

82 DE TROLEIBUZE AU FOST ASAMBLATE SAU PROCURATE DE CĂTRE MUNICIPALITATE
Federatia de padel
BNRM