1185 DE PATRULĂRI COMUNE, DESFĂȘURATE LA FRONTIERELE REPUBLICII MOLDOVA

Data:
Feb 22, 2023

Pe parcursul anului 2022, la frontiera Republicii Moldova cu România s-au desfășurat 725 de patrulări comune, iar la granița moldo-ucraineană au fost organizate 460 de patrulări comune. 

Totodată, în prima lună a anului curent, polițiștii de frontieră moldoveni au mers în patrule cu omologii români în 58 de misiuni, iar cu colegii din Ucraina în 117.

În continuare, activitatea de patrulare comună atât la frontiera moldo-română, cât și la granița cu Ucraina, se desfășoară în mod activ și intensiv, având drept obiectiv securizarea frontierelor și combaterea tuturor formelor de criminalitate transfrontalieră.

Conform prevederilor legale aceste măsuri au loc atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și al țărilor vecine, pe o adâncime de până la 10 km în interiorul statelor. Important, patrulările comune permit entităților de frontieră să-și optimizeze forțele și mijloacele, cât și să ofere posibilitatea extinderii competențelor în aplicarea diferitor tactici comune de acțiune pe linia securizării frontierelor comune.

 

1185 DE PATRULĂRI COMUNE, DESFĂȘURATE LA FRONTIERELE REPUBLICII MOLDOVA
Federatia de padel
BNRM