GUVERNUL A NUMIT NOI SECRETARI GENERALI LA MINISTERUL AGRICULTURII, MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, MINISTERUL INFRASTRUCTURII

Data:
Dec 08, 2021

Guvernul a numit noi secretari generali la Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii și Ministerul Infrastructurii.

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi numirea în funcția de secretar general în cadrul mai multor ministere, după cum urmează:

Lilia Dabija, în funcția de secretar general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Lilia Dabija este magistru în drept civil și are o vastă experiență în elaborarea documentelor de politici publice. A activat ca expert în cadrul mai multor organizații internaționale printre care Banca Mondială, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Corporația Financiară Internațională, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei etc.

Anatolie Fala, în funcția de secretar general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.  Acesta este doctor în științe biologice și expert în agricultură, agrobusiness și agroeconomie, cu o experiență de activitate în instituții de învățământ superior, instituții de cercetare și servicii de extensiune rurală. Timp de 18 ani a deținut funcția de director de programe și coordonator național în cadrul Agenției Naționale de Dezvoltare Rurală. 

Serghei Diaconu, în funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne. Până în prezent dânsul a deținut funcția de secretar de stat în cadrul MAI.

Tudor Mancaș, în funcția de secretar general la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Mancaș este magistru în științe politice. În ultima perioadă a activat în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, fiind responsabil de domeniul politică internă pe dimensiunile social, migrație. Timp de 11 ani a activat în calitate de consultant în cadrul Cancelariei de Stat. 

Menționăm că acești candidați au fost cei care au acumulat punctajul maxim și au promovat concursurile publice pentru funcțiile menționate, organizate în perioada 19 octombrie – 3 decembrie 2021, de către Cancelaria de Stat. 

Totodată, Cabinetul a mai aprobat astăzi numirea Svetlanei Basarab în funcția de șef adjunct al Oficiului Teritorial Căușeni a Cancelariei de Stat. Adrian Musteață a fost numit șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți. 

 

 

 

 GUVERNUL A NUMIT NOI SECRETARI GENERALI LA MINISTERUL AGRICULTURII, MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, MINISTERUL INFRASTRUCTURII
Federatia de padel
BNRM